Allmän kurs med Högskoleförberedande inriktning

ANSÖK HÄR !


Vill du?

  • förbereda dig inför studier på universitet eller högskola
  • träna inför högskoleprovet
  • läsa in kurser på gymnasienivå

Då ska du söka till Fridhems allmänna kurs med Högskoleförberedande inriktning!

Du behöver inte kunna skriva en perfekt akademisk uppsats. Du behöver inte heller inte klara 2.0 på högskoleprovet. Du behöver inte ens veta att du ska plugga på universitet eller högskola eller vad du ska plugga. Det du behöver är en vilja att utvecklas och bli den bästa student du kan bli.

Under kursen arbetar vi med att skriva uppsatser och hemtentor, med att diskutera litteratur och tar reda på mer om att plugga på universitet eller högskola, vad det innebär.

Vi lär oss att formulera problem och frågeställningar, att söka och värdera information, att skriva uppsatser och andra akademiska texter men också att delta i diskussioner och föra fram en åsikt.

Vi jobbar med olika skönlitterära texter för läslustan (och lästräningen) och diskussionen efteråt som ger nya infallsvinklar. Vi jobbar också med annat material: både instruktioner och exempel på akademiska texter och material till eget arbete.

Målet med kursen är att du ska börja på universitet eller högskola och känna att du förstår hur studier där fungerar: hur du ska tänka och arbeta. Men också att du har fått en insikt i hur du själv fungerar: hur din studieteknik ser ut.

 

 Vi åker också på en studieresa under våren.

Vill du veta mer är du varmt välkommen att kontakta oss!

Biträdande rektor: lars.karlsson@fridhemsfolkhogskola.se

Reception: info@fridhemsfolkhogskola.se